fbpx

Categorie Groente van de week

Groente van de week: Zuurkool

zuurkool
Zuurkool eet je meestal als stamppot, maar er zijn veel meer mogelijkheden. In de Duitse keuken wordt zuurkool vaak apart geserveerd en in de Hongaarse keuken doen ze het in de goulash. Zuurkool is eigenlijk gewoon gesneden witte kool, die door de inwerking van diverse melkzuurbacteriën is gefermenteerd. Door deze bewerking is zuurkool veel licht verteerbaar. De kool is als het ware voorverteerd.

Groente van de week: radijs

radijs

Radijs behoort tot dezelfde groentefamilie als de kolen. Hierin zijn meerdere radijs-achtigen, waaronder ook rammenas, rettich en daikon. Smaak Het scherpe, peperachtige van de smaak kun je verzachten door de rode buitenkant af te pellen en/of door het gebruik van een…

Groente van de week: raapstelen

raapsteeltjes

Raapstelen geven het echte lentegevoel. Zo rond de Pasen komen meestal de eerste van het land. Het heeft een frisgroene lentekleur. Heerlijk om rauw in de stamppot of salade te verwerken of te roerbakken, lekker pittig van smaak en rijk aan ijzer en vitamine…

Groente van de week: knolselderij

knolselderij

Knolselderij is aan de binnenkant is lichter en heeft een milde, kruidige, lichtzoete smaak dan de buitenkant. Ze is als alternatief veel voedzamer dan aardappels. Dunne reepjes knolselderij kun je verwerken in een salade. Gezondheid Knolselderij zit bomvol vitamine C en…

Groente van de week: koolraap

koolraap

Koolraap is rijk aan vitamine C en staat daarom bekend als ‘de citroen van het noorden’. Koolraap groeit in tegenstelling tot andere koolsoorten onder de grond. Deze caloriearme groente is ook een goede vochtafdrijver voor mensen die op de kilo’s…

Groente van de week: uien

uien

Ui komt in veel recepten voor als smaakmaker. Hoe vaak lees je wel niet aan het begin van een recept “pel en snipper een ui”. De ui wordt wereldwijd in bijna alle keukens gebruikt. We willen je graag inspireren door…

Groente van de week: Aardappel

aardappels

Aardappel is wereldwijd de meest gegeten groente. In Nederland en België wordt de aardappel gezien maaltijddrager. Wij eten aardappels gekookt, gebakken, als puree of als friet. In andere landen worden aardappels als groente gegeten; als bijgerecht, naast rijst of brood.…

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE

Goed om te horen dat jij gaat besparen, dat levert iets op, ook voor jou!

We streven er na je binnen 14 dagen te bellen voor een gratis telefonisch advies.

We wensen je een duurzame dag toe.

Team RRE