Categorie Groente van de week
Groente van de week: Zuurkool
Groente van de week: boerenkool
Wist je dat boerenkool barst van de gezonde voedingsstoffen? Niet alleen zit het boordevol vezels, maar het bevat ook een overvloed aan ijzer en calcium, evenals royale doses vitamine A, C en K. Bovendien bevat boerenkool ALA-omega 3 en luteïne,…
Groente van de week: radijs
Radijs behoort tot dezelfde groentefamilie als de kolen. Hierin zijn meerdere radijs-achtigen, waaronder ook rammenas, rettich en daikon. Smaak Het scherpe, peperachtige van de smaak kun je verzachten door de rode buitenkant af te pellen en/of door het gebruik van een…
Groente van de week: raapstelen
Raapstelen geven het echte lentegevoel. Zo rond de Pasen komen meestal de eerste van het land. Het heeft een frisgroene lentekleur. Heerlijk om rauw in de stamppot of salade te verwerken of te roerbakken, lekker pittig van smaak en rijk aan ijzer en vitamine…
Groente van de week: knolselderij
Knolselderij is aan de binnenkant is lichter en heeft een milde, kruidige, lichtzoete smaak dan de buitenkant. Ze is als alternatief veel voedzamer dan aardappels. Dunne reepjes knolselderij kun je verwerken in een salade. Gezondheid Knolselderij zit bomvol vitamine C en…
Groente van de week: koolraap
Koolraap is rijk aan vitamine C en staat daarom bekend als ‘de citroen van het noorden’. Koolraap groeit in tegenstelling tot andere koolsoorten onder de grond. Deze caloriearme groente is ook een goede vochtafdrijver voor mensen die op de kilo’s…
Groente van de week: uien
Ui komt in veel recepten voor als smaakmaker. Hoe vaak lees je wel niet aan het begin van een recept “pel en snipper een ui”. De ui wordt wereldwijd in bijna alle keukens gebruikt. We willen je graag inspireren door…
Groente van de week: Aardappel
Aardappel is wereldwijd de meest gegeten groente. In Nederland en België wordt de aardappel gezien maaltijddrager. Wij eten aardappels gekookt, gebakken, als puree of als friet. In andere landen worden aardappels als groente gegeten; als bijgerecht, naast rijst of brood.…